Oud-perswoordvoerder Martin Luther King in Almere

Door Petra Onderwater

Martin Luther King en Harcourt Klinefelter. (Foto: aangeleverd)


STAD CENTRUM – De 90ste geboortedag van Martin Luther King wordt op dinsdag 15 januari gevierd met een bijzondere avond podium De Meester. “Het thema is Keep Moving Forward, verwijzend naar één van Dominee King’s laatste speeches, waarin hij oproept om vooral door te gaan met het strijden voor gelijkheid”, vertelt organisator Jonathan Baij.
Het wordt een divers programma met sprekers en muziek. Zo zal R&B-zanger Lloyd De Meza een speciale Song Of Hope ten gehore brengen. De hoofdspreker is de 80-jarige Amerikaan Harcourt Klinefelter, destijds perswoordvoerder van Martin Luther King. “Hij legde de legendarische speeches van King vast met zijn tape-recorder zodat deze later op de nationale radio konden worden uitgezonden”, vertelt Baij, die Klinefelter heeft geïnterviewd. “Deze man kan heel veel vertellen over zijn tijd met King en heeft daar ook een boek over geschreven dat in april 2018 uitkwam.”

The Great Speakers


Baij is oprichter van The Great Speakers én bewonderaar van King. “The Great Speakers is een interviewserie over bekende getalenteerde sprekers en leiders. De eerste aflevering is met Harcourt Klinefelter, wat ik een hele eer vind. Als kleine jongen luisterde ik al naar de I Have A Dream-speech van Martin Luther King, hoe mooi is het om iemand te interviewen die zeer dicht bij hem stond?”
Baij vroeg Klinefelter onder meer hoe King zijn speeches schreef, hoe hij op de legendarische woorden I Have A Dream kwam, wat voor persoon King was en hoe Klinefelter King’s nalatenschap eruit wil laten zien. Het interview wordt als podcast gepubliceerd op de 90ste geboortedag van King. “Toen ik Klinefelter vervolgens mijn idee voorlegde om deze dag te vieren met een bijzonder programma, wilde hij daar meteen aan meewerken.”

Programma


Andere sprekers op 15 januari zijn wethouder Jerzy Soetekouw, cabaretier en columnist Johan Fretz, Mitchel Esajas (co-founder The Black Archives) en Jonathan Baij zelf. De avond wordt gepresenteerd door Mo Hersi en Tanja Jess. Kaarten zijn gratis verkrijgbaar via www.thegreatspeakers.com. Bezoekers worden verzocht alleen een kaart te reserveren als zij ook daadwerkelijk van plan zijn om te komen, gezien het beperkte aantal zitplekken in de zaal. Het programma begint om 20.00 uur in podium De Meester aan de Rentmeesterstraat 2. De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma duurt tot ongeveer 22.30 uur.

Artikel geplaatst op: 07 januari 2019 - 09:05

Gerelateerd

Delen