MS-patiënte Corina (56) hoopt op een mooi kerstcadeau

ALMERE - De Almeerse John Assman wil in deze kersttijd graag aandacht vragen voor Corina de Vlugt. Hij ontmoette Corina in november, toen ze samen in het Flevoziekenhuis lagen. Hij wil een inzamelingsactie starten om de 56-jarige Almeerse een stamceltherapie te laten ondergaan.

Corina wil de controle over haar benen weer terugkrijgen. (Foto: aangeleverd)


"Corina de Vlugt (56) is een vechtersbaasje van jewelste", schrijft Assman. "Sinds bij haar Multiple Sclerose (MS) is vastgesteld bestaat haar leven alleen maar uit het onafgebroken zoeken naar een oplossing die haar van deze afschuwelijke en vooral ook pijnlijke ziekte af kan helpen. Van westerse medicijnen tot acupunctuur en van kruidenmengsels tot E-nummer, Corina weet er het fijne van."
De oplossing voor haar aandoening lijkt gevonden te zijn in de vorm van het ondergaan van een zogenaamde stamcel-therapie waarbij je lichaam als het ware een reset krijgt. "Deze ingrijpende medische handeling kan niet in Nederland worden gedaan", stelt Assman, "en wordt dus ook niet vergoed. De patiënt moet daarvoor naar het buitenland, in geval van de altijd goed geluimde Corina is dat Mexico".
Probleem is dat de kosten voor de behandeling zonder vergoeding zo’n 60.000 euro bedragen. "Corina kan dat niet betalen. Daarvoor is al enige tijd geleden door familie en vrienden de stichting ‘Hopen op Lopen’ opgericht en inmiddels is er al 12.000 opgehaald. Corina en haar zonen hopen dat mede-Almeerders zo lief willen en kunnen zijn om haar te helpen de controle over haar benen weer terug te krijgen en zij kunnen dat doen door een bedrag, ongeacht welk bedrag, te storen op NL56INGB0007929247 tnv Stichting Hopen op Lopen. Het zou voor Corina en haar zoons de mooiste Kerstmis ooit worden."

Artikel geplaatst op: 10 december 2018 - 10:26

Gerelateerd

Delen