Kennismaking met nieuwe sporthal in Haven

DE WERVEN - De nieuwe sporthal in het Stadswerfpark in Haven is deze week in gebruik genomen. Geïnteresseerden konden dinsdag een kijkje nemen in de nieuwe hal.

Geïnteresseerden namen deze week een kijkje in de nieuwe sporthal. (Foto:Studio Fred Rotgans / Rinus Lettinck)


Deze accommodatie, die de oudste sporthal van Almere heeft vervangen, is onderdeel van de herontwikkeling van het park waarbij ook een Playground ontwikkeld wordt. Sportverenigingen kregen donderdag de mogelijkheid om mee te gaan met een rondleiding. De komende weken gaat de sporthal proefdraaien. Verenigingen en beheerders testen de accommodatie uit en voeren aanpassingen aan waar nodig. De sporthal wordt vervolgens in het voorjaar officieel en feestelijk geopend voor het publiek.

Oude hal


De nieuwe sporthal vervangt de oude hal die sinds 1978 in De Werven stond. Materialen uit deze oude hal zijn elders verwerkt en ontwerpelementen komen terug in de nieuwe. Ook op andere manieren is de nieuwe sporthal duurzaam. Door de plaatsing van circa 600 zonnepanelen en toepassing van energiezuinige technieken is de hal energieneutraal. Bewoners van Almere hebben mee kunnen beslissen over het ontwerp van de sporthal door te kiezen tussen drie verschillende ontwerpen.

Historie


De beslissing in 2016 om de oude sporthal te slopen, ging niet zonder slag of stoot. Veel bewoners in Haven waren boos dat de hal verdween. Maar ook toen de beslissing eenmaal gevallen was, ontstonden er andere zorgen: er hadden zich vleermuizen in het pand gevestigd. In samenspraak met een ecoloog werden de houten geveldelen van het pand verwijderd zodat de dieren een ander onderkomen konden zoeken. Daarna kon het pand worden gesloopt, zodat ruimte ontstond voor de huidige pand.

Artikel geplaatst op: 05 december 2018 - 09:33

Gerelateerd

Delen