Waterlandseweg drie nachten dicht

ALMERE – De Waterlandseweg gaat op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 december ’s nachts dicht van 20.00 tot 6.00 uur. De afsluiting is ter hoogte van de A6. De op- en afritten 5 (Almere Stad) zijn wel bereikbaar. Aannemer Parkway6 gaat het viaduct over de Waterlandseweg verder afbouwen. In verband met de veiligheid van de wegwerkers en weggebruikers is het noodzakelijk om de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 daarvoor in zijn geheel af te sluiten.
Op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 december gaat de Waterlandseweg, ter hoogte van de A6, drie nachten dicht. (Foto: Rijkswaterstaat)

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 naar vier keer twee rijstroken. Hiervoor moeten ook de viaducten verbreed worden. In augustus 2018 heeft Parkway6 het oude viaduct over de Waterlandseweg gesloopt. Daarvoor in de plaats bouwt Parkway6 een nieuw en breder viaduct om de aanleg van de extra rijstroken van de A6 te kunnen realiseren. Er worden ’s nachts damwanden verwijderd, balken voor op de kolommen ingehesen en de betonnen balken (liggers) geplaatst die het nieuwe viaduct overspannen. Er wordt geen geluidshinder voor de omgeving verwacht door de werkzaamheden.
Omleidingen

Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad rijdt via de A6 en kan vervolgens keren bij afrit 3 (Almere Stedenwijk). Verkeer vanuit de richting A27 naar Almere Stad kan via de A6 rijden en vervolgens keren bij afrit Almere Buiten-West. Verkeer vanuit Zeewolde naar Almere Stad rijdt via de A27 en de A6.
Artikel geplaatst op: 04 december 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen