Track Rondje Weerwater wordt als fietspad gebruikt

STAD – Het CDA Almere heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de recreatieve track die wordt aangelegd om het Weerwater. “Hoewel de voetgangerspromenade van het Rondje Weerwater bestemd is voor voetgangers, skeeleraars en mensen die hun hond uitlaten, wordt het veelvuldig gebruikt door fietsers”, zegt fractie-assistent René Claessens.

'Het pad is zo breed dat het op een fietspad lijkt.' (Foto: Almere DEZE WEEK)


Dat heeft volgens buurtbewoners uit Filmwijk tot verschillende gevaarlijke situaties geleid voor spelende kinderen en honden. “Het voetpad is zo breed dat het op een nieuw fietspad lijkt. Nu staat er aan het begin één voetgangersbord, maar dat staat haaks op de fietsrichting, waardoor je het niet ziet staan.” Het CDA vraagt het college om duidelijker te maken aan de fietsers dat zij gebruik moeten maken van het nabijgelegen Fongerspad.
Het eerste deel van de track is aangelegd in het Lumièrepark in Filmwijk en al enige tijd in gebruik. De laatste werkzaamheden aan het pad worden in april hervat. Claessens: “Wij willen voorkomen dat men de verkeerde route aanleert. Daarom is iedereen gebaat bij duidelijkheid op de korte termijn en niet daarmee te wachten tot april/mei als de werkzaamheden zijn afgerond. Dan kan het Rondje Weerwater worden gebruikt zoals het bedoeld is.”

Artikel geplaatst op: 30 november 2018 - 10:44

Gerelateerd

Delen