Informatie over vogels langs voetpad Meridiaanpad

MERIDIAANPARK - Stichting Vogel- en Natuurwacht Flevoland (‘Vogelwacht’) onthulde vorige week in de Meridiaan vijf infopanelen, in bijzijn van vertegenwoordigers van de gemeente Almere, donateurs van de Vogelwacht, buurtbewoners en belangstellenden.
Langs het Meridiaanpad staan nu vijf informatiepanelen die aandacht vragen voor de diverse vogels die in het park leven. (Foto: aangeleverd)

De panelen vragen aandacht voor de diverse soorten vogels die in het park leven. Elk paneel behandelt vier tot vijf soorten vogels in één van de volgende biotopen (landschapstypen): park, bos, bloemrijk grasland, riet en water. Naast algemene vogels die haast iedereen wel kent, komen ook minder bekende vogels aan bod. Alle foto’s zijn door donateurs van de Vogelwacht gemaakt. Op elk paneel is ook een plattegrond afgebeeld die de situatie van het park weergeeft na de renovatie, voorzien van een pijl op de plek waar het bord zich bevindt. Een QR-code geeft toegang tot de website van de Vogelwacht. Alle panelen staan aan het Meridiaanpad, het centrale voetpad dat door de hele Meridiaan loopt.
Artikel geplaatst op: 26 november 2018 - 12:09

Gerelateerd

Delen