Complete metamorfose winkelcentrum Muziekwijk 

MUZIEKWIJK - Winkelcentrum Muziekwijk wordt in twee fasen compleet gerenoveerd. Na de renovatie van de winkelpassage, startte aannemer Rendon dit voorjaar met de renovatie van de buitenkant. Bezoekers kunnen deze feestdagen al genieten van het vernieuwde winkelcentrum.

Rendon Onderhoudsgroep en Dijkstaal verzorgen de nieuwe staalconstructie voor de nieuwe entrees. (Foto: aangeleverd)


In opdracht van SPF Beheer B.V. startte aannemer Rendon dit voorjaar met de werkzaamheden. De buitenzijde van de winkelpuien werd in dezelfde moderne antraciet kleur geschilderd als de binnenkant van de winkelstraat. Elke winkelier krijgt nieuwe lichtreclame voor een uniforme uitstraling van het winkelcentrum.

Coating tegen graffiti


De geel met zwarte tegels aan de buitenzijde van het winkelcentrum zijn vervangen door steenstrips met dezelfde kleur en uitstraling als de omringende bebouwing. De puien werden afgewerkt met milieuvriendelijke gevelplaten in verschillende grijstinten. Alles is behandeld met een graffitibestendige laag voor een lange levensduur.
De oude rode stalen punten bij de entrees zijn verwijderd. Daarna is er vier ton nieuw staal op het winkelcentrum geplaatst om de entree te vergroten. Daarbij is een deel van de oude staalconstructie hergebruikt als fundering voor het nieuwe staal. In de negen meter brede nieuwe entree komt een splinternieuwe schuifpui. De entree worden afgewerkt met bamboe voor een fijne akoestiek en met antraciet gevelplaten.

Feestdagen


De aannemer is nu druk bezig met het bekleden van de nieuwe entrees. Er wordt hard gewerkt om de metamorfose van winkelcentrum Muziekwijk klaar te hebben voor de drukte van de komende feestdagen.

Artikel geplaatst op: 27 november 2018 - 08:36

Gerelateerd

Delen