Ludieke campagne wijst jongeren op gevaren busbanen

ALMERE - Jongeren letten bij het oversteken van de busbaan niet altijd even goed op. Reden voor de gemeente Almere en jongerenorganisatie TeamAlert om vorige week met verschillende ludieke acties aandacht te vragen voor de gevaarlijke verkeerssituaties.
Medewerkers van TeamAlert plaatsten onder andere krijt-tags met de slogan ‘Bus komt eraan, blijf even staan’. (Foto: aangeleverd)

Gehuld in een rood pak legden medewerkers van TeamAlert woensdag een parcours af door de stad, langs gevaarlijke verkeerssituaties en vijf middelbare scholen. Er werd een video opgenomen voor een Instagram-campagne, waarbij de slogan ‘Bus komt eraan, blijf even staan’ centraal staat.
“Buschauffeurs in Almere gaven enkele jaren geleden aan dat ze vaker op het laatste moment moeten remmen. Dit zorgt ervoor dat zowel de chauffeurs als de jongeren flink schrikken”, aldus Hannah Hamans van TeamAlert. Daarom voert de gemeente Almere sinds 2017 in samenwerking met TeamAlert een busbaancampagne uit. Afgelopen jaren verzonnen jongeren zelf slogans over de verkeerssituatie en zijn er al acties geweest waarbij medewerkers van TeamAlert in rode pakken bij gevaarlijke oversteekplekken stonden.
Woensdag werd weer groots uitgepakt. Op scholen werden posters opgehangen, zadelhoesjes uitgedeeld en krijt-tags met de slogan op straat geplaatst. “Op de video die we hebben gemaakt wordt op een ludieke manier aan jongeren uitgelegd dat het de norm is om niet zomaar de busbaan over te steken, maar de hiervoor bedoelde oversteekplaatsen te gebruiken”, aldus Hamans.
TeamAlert verspreidt de video binnenkort via Instagram onder jongeren in Almere.
Artikel geplaatst op: 01 november 2018 - 14:55

Gerelateerd

Delen