Spandoek op sporthek vraagt aandacht tekort pleegouders

KRUIDENWIJK – Om aandacht te vragen voor het tekort aan pleeggezinnen wordt de actie #Doneerjesporthek gehouden. Hierbij doneren sportverenigingen een stukje van hun sporthek voor een spandoek. Met het ophangen van een spandoek bij ATC Koriander gaf wethouder Aldrik Dijkstra donderdag het startsein voor de Week van de Pleegzorg.
Sylvia Huisman projectleider Almere zoekt Pleegouders (Vitree) en wethouder jeugd Aldrik Dijkstra hangen het spandoek op bij ATC Koriander. (Foto: aangeleverd)

In Almere sluit dit initiatief mooi aan bij de campagne Almere zoekt Pleegouders, die jeugdhulpaanbieder Vitree momenteel samen met de gemeente Almere voert. Voor Almeerse kinderen die vanwege een zorgelijke thuissituatie opvang nodig hebben, zoekt Vitree mensen die deze kinderen tijdelijk, langdurig of af en toe een weekend willen opvangen. Als in Almere voldoende pleeggezinnen zijn, kunnen alle kinderen die hulp nodig hebben in hun eigen stad, dichtbij school, thuis en sportclub worden opgevangen.
Wie ruimte in hart en huis heeft en/of wie meer wil weten is van harte welkom op een informatieavond bij Vitree. Data in meer informatie: www.vitree.nl
Sportclubs die ook een stukje van hun hek willen doneren voor een spandoek kunnen contact opnemen met s.huisman@vitree.nl
Artikel geplaatst op: 02 november 2018 - 16:12

Gerelateerd

Delen