‘Graffiti op woning geen speciale betekenis’

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
NOORDERPLASSEN-WEST – De graffiti die onlangs werd aangetroffen op de zijgevel van een woning in Noorderplassen-West heeft, volgens de politie, geen speciale betekenis.
De enorme graffiti die bewoners van Noorderplassen-West aantroffen op de zijgevel van hun woning heeft, volgens de politie, geen speciale betekenis. (Foto: Politie Almere)

De bewoners deden aangifte bij de politie. Die zocht uit wat de betekenis van het ‘kunstwerk’ is. “De groep waar de makers van deze graffiti mogelijk bij horen komt van oorsprong uit Berlijn”, legt wijkagent Jan van Bruggen uit. “De club bestaat uit treinsurfers, abseilers en runners. Voor deze groep is de kick om, met een dergelijke graffiti, een statement te maken op plekken waar je niet makkelijk bij komt.”
Vergelijkbare graffiti ’s werden ook aangetroffen op panden in Amsterdam. “We vermoeden dat er in Amsterdam en in Noorderplassen copycats van deze club actief zijn.”
De graffiti heeft, volgens Van Bruggen, niet echt een betekenis. “Er kwamen geen verontrustende dingen uit het onderzoek, dus we laten het hier verder bij.”
De graffiti is inmiddels verwijderd.
Artikel geplaatst op: 02 november 2018 - 13:46

Gerelateerd

Delen