Kletsnatte herfstvakantie bij Stad & Natuur

ALMERE – Bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan wordt het een kletsnatte herfstvakantie, of de zon nou wel of niet schijnt. Alle activiteiten staan namelijk in het teken van water!
Kinderen kunnen op donderdag 25 oktober op waterbeestjessafari. (Foto: Jorn van Eck)

Niet zomaar een tentoonstelling: duik in de onderwaterwereld van tovenaar Kletsnat. Hij woont diep in het meer en is bevriend met de onderwaterdieren. Met zijn toverstaf ontdekken kinderen alles over de magische wereld van deze zoetwaterbewoners. De speurtocht langs alle waterwetenswaardigheden op de Kemphaan is dagelijks te bezoeken van maandag tot en met vrijdag. Elke middag van 13.00 tot 16.00 uur is de Watertransformator op de Kemphaan aanwezig. In dit mobiele laboratorium testen kinderen de waterkwaliteit van de Kemphaan. Dit door te kijken naar het water, te testen en te proeven. Gratis deelname aan deze activiteiten.
Watermonstertjes

Ga met onze stoere survival-expert Erik Fakkeldij op waterbeestjessafari op donderdag 25 oktober. Hij weet alles over de griezelige dieren die in en om het water wonen. Kinderen gaan met loepjes, bakjes en schepnetjes op pad, speurend naar dieren en sporen van dieren aan de oever en bij het water.
Speciaal voor de Week van het Water komt het Waterschap Zuiderzeeland een college geven voor kinderen van 10 jaar en ouder. Wie altijd al wilde weten hoe een dijk wordt onderhouden, hoe slootwater weer schoon wordt en wat er eigenlijk door het riool gespoeld mag worden, kan zich inschrijven voor dinsdag 23 oktober of donderdag 25 oktober.
Op donderdag 25 oktober komt Jan Klaassen met zijn poppenkast naar de Kemphaan. Hij beleeft daar een kletsnat avontuur met zijn Katrijn.
Meer informatie: www.stadennatuur.nl.
Artikel geplaatst op: 20 oktober 2018 - 14:59

Gerelateerd

Delen