Stralend weer tijdens ADW Mountainbike Classic

ALMERE – De Almere DEZE WEEK Mountainbike Classic werd afgelopen zondag voor de negende keer verreden. Voor het eerst bij stralend weer en met een temperatuur van boven de 20 graden.
Het was stralend weer zondag tijdens de negende editie van de Almere DEZE WEEK Mountainbike Classic. (Foto: aangeleverd)

Tussen 9.00 en 10.00 gingen meer dan 200 deelnemers van start vanuit het sportpark Fanny Blankers Koen voor uitdagende parkoersen van 30 en 50 km.
Dat mountainbiken bij deze weersomstandigheden toch een uitdaging kan vormen was voor alle deelnemers al snel duidelijk. Door het mooie weer waren al paden goed berijdbaar, maar dat hield ook in dat de snelheid hoog lag.
Vooral de uitdagingen van de heuvels op de voormalige vuilstort Braambergen kosten heel wat zweetdruppels. Gelukkig verliep alles goed. De EHBO hoefde niet in actie te komen en ook de technische ondersteuning kreeg maar weinig werk.
Een kleine dissonant in het geheel was dat in bepaalde delen van het parkoers helaas routebordjes waren verdwenen. Desondanks wisten alle deelnemers toch de route voor het grootste deel te volgen en soms werd er een paar kilometer omgereden.
Artikel geplaatst op: 15 oktober 2018 - 14:37

Gerelateerd

Delen