Filmere maakt filmpjes voor de Floriade

ALMERE – De Almeerse amateurfilmclub Filmere gaat filmpjes maken voor de Floriade. Het eerste filmpje is een verslag van het Floriade Festival.
De leden van Filmere maken filmpjes voor de Floriade. (Foto: aangeleverd)

“Een aantal leden van Filmere leek het een goed idee iets filmisch bij te dragen aan de Floriade”, zegt Henk Dijkstra van de amateur filmclub. Vrijwilligerscoördinator Ellen van Oostveen van de Floriade heeft toen bij ons een wervende presentatie gehouden wat het betekent om vrijwilliger te zijn bij de Floriade organisatie als vrijwilliger/filmer.”
De leden waren enthousiast. Twaalf ‘Filmeerders’ gaan zich voor de Floriade inzetten bij momenten die filmische aandacht verdienen, zoals onlangs het Floriade Festival. “Een hele uitdaging”, zegt Dijkstra. “Want we hadden een team met twaalf camera’s op vier locaties: Esplanade, Pontje, Utopia en het Weerwatereiland. Maar een filmpje mag maximaal 120 seconden duren. Het moet kort en krachtig. Pittig, maar wel leuk om te doen.”
Het filmpje van het Floriade Festival is te zien op de site van de club www.filmere.nl, de nieuwsbrief van de Floriade-organisatie en op YouTube door te zoeken op ‘Floriade Festival’.
Wanneer de volgende opdracht op de rol staat, weet Dijkstra nog niet. “Het is een beetje ad hoc. Het gaat vooral om momenten waarop er iets te doen of te zien is. We krijgen vanzelf wel weer een opdracht binnen.”
Filmere bestaat uit enthousiaste amateurfilmers die elkaar helpen bij het maken van films en ook het monteren daarvan. Op donderdag 30 augustus is de zomerstop voorbij en komen ze weer bijeen in de Glasbak in Muziekwijk.
Artikel geplaatst op: 12 augustus 2018 - 13:32

Gerelateerd

Delen