Petitie: houd Laterna Magikapark groen

FILMWIJK - Het Laterna Magika Park in Filmwijk, mag wat geur en kleur krijgen. Dat vinden omwonenden uit de Filmwijk en Danswijk. Ze willen botanische bollen, bloemenweides, struikjes en een update van de looproute. De bewoners vinden dat de richt-en zichtlijnen en bomen van het park behouden moeten blijven. Daarom zijn ze een petitie gestart.
‘Het park is voor ons van meer dan grote waarde’, stellen de bewoners in de petitie. ‘Het is mooi opgezet en daarom willen wij de huidige zicht en richtlijnen absoluut behouden zien. Wat ontbreekt is geur en kleur voor de mens maar ook de insecten zoals bijen en vlinders. Daarom hebben wij een plan bedacht dat door Growing Greenonderzoek wordt ondersteund in een aan ons door hen uitgebracht rapport.’
De opstellers willen geld en middelen voor bollen, bloemenweides, struiken. Ook het wandelpad langs de oevers moet hersteld worden. Ook bankjes, bordjes en ondersteuning bij het maaien, zaaien, renoveren pad staan op de wensenlijst. Er moet gezorgd worden dat het water in de sloten hoog genoeg blijft en de waterplanten tijdig en juist worden gemaaid worden.
De petitie is de vinden op: https://petities.nl/petitions/houd-laterna-magikapark-filmwijk-groen-met-kleur-en-geur
Artikel geplaatst op: 14 augustus 2018 - 09:51

Gerelateerd

Delen