Musical Jona voor en door kinderen

PARKWIJK - Honderdtwintig kinderen mogen meedoen aan de musical-in-één-dag van De Vliegende Speeldoos. Samen met professionele zangers en acteurs studeren zij op zaterdag 1 september de musical Jona in en geven dezelfde dag om 19.00 uur een spetterend optreden.
De musical Jona is naar Almere gehaald door twee samenwerkende kerken: Gemeente Parousia Almere en Levend Water Almere. Kinderen die meedoen gaan een geweldige dag tegemoet met zang, dans en toneelspel. Het is een ludieke manier om kinderen verhalen uit de Bijbel te laten beleven. De inschrijving staat open voor alle kinderen van Almere in de basisschoolleeftijd. En daarvoor hoef je dus niet bij een kerk te horen. Meedoen is gratis. Voor elke leeftijdscategorie is er een bepaald aantal plekken.
“De vorige musical was al een hele tijd geleden,” vertelt een eerdere deelnemer. “Toen deden we het verhaal van Mozes. De liedjes hebben daarna nog heel lang in mijn hoofd gezeten. Het was echt heel leuk.”
In dit verhaal krijgt Jona een taak. Hij moet de mensen van Ninevé vertellen dat ze nog één kans krijgen. Een kans om hun leven te beteren. Maar Jona wil niet. Sterker nog, Jona loopt weg en hoopt dat God hem niet zal vinden. Maar daar vergist Jona zich in. Een verhaal over fouten maken en nieuwe kansen krijgen.
Wie meedoet, wordt om 13.00 uur verwacht. De hele middag zullen de kinderen bezig zijn met instuderen, hun outfit maken en schminken. Natuurlijk krijgen ze ook een lekkere maaltijd voor het optreden losbarst. Het bijwonen van het optreden is gratis. Wel staan er collectemanden bij de uitgang voor wie een bijdrage in de kosten wil doen. Meer informatie en inschrijven: www.levendwateralmere.nl
Artikel geplaatst op: 17 juli 2018 - 16:16

Gerelateerd

Delen