Patiënten Flevoziekenhuis in de bloemetjes gezet

STAD CENTRUM – Om ziekenhuispatiënten een beetje te laten meegenieten van al het groens dat vorig weekend tijdens het Floriade Festival in het centrum te zien was, heeft de organisatie van de Floriade Almere 2022 afgelopen woensdag plantjes uitgedeeld. Vrijwilligers deelden aan driehonderd patiënten van het Flevoziekenhuis kleine begonia’s uit.
De Floriade BV en de Huyskweker Almere brachten patiënten van het ziekenhuis woensdag een ‘groene groet’. (Foto: aangeleverd)

Eerder die dag verpakten elf vrijwilligers de plantjes en hingen er een ‘groene groet’ aan. Dat gebeurde in de vergaderlocatie op het Floriadeterrein, de Drijfveer. Laurens Bijl, eigenaar van Huyskweker Almere en lid van de Floriade businessclub, stelde de plantjes beschikbaar.
“Het uitdelen van de plantjes past helemaal in het thema Growing Green Cities”, zegt vrijwilligerscoördinator en accountmanager van de Floriade businessclub Ellen van Oosterhout. “Maar bovenal doen we dit voor de patiënten van het ziekenhuis.”
De businessclub wil zoveel mogelijk lokaal, duurzaam ondernemerschap naar buiten brengen. Om elkaar onderling te helpen met de ‘vergroening’ van bedrijfsprocessen is er twee keer per jaar een kennissessie bij één van de leden van de businessclub op locatie. Dinsdag 18 september is er weer een dergelijke bijeenkomst. De locatie daarvan is nog niet bekend.
Artikel geplaatst op: 22 juni 2018 - 14:27

Gerelateerd

Delen