Oostvaarderskliniek had te weinig zicht op gevaarlijke tbs'er

STRIPHELDENBUURT - De Oostvaarderskliniek in de Stripheldenbuurt  concludeert woensdag te weinig zicht te hebben gehad op de risico's van het onbegeleide verlof van een tbs'er. Dat meldt het ANP.

Foto: Fred Rotgans

Het gaatom René de L. die  vorig jaar tijdens onbegeleid verlof gevlucht is en vervolgens in Arnhem twee mensen doodde. Volgens het interne onderzoek, dat wordt onderschreven door de Inspectie Veiligheid en Justitie, kon de man op onbegeleid verlof door "tekortkomingen in het resocialisatieproces". 

De kliniek stelt dat er verschillende eerdere incidenten met deze patiënt niet scherp genoeg met elkaar in verband zijn gebracht ‘terwijl dat mogelijk tot een andere beoordeling van de patiënt zou hebben geleid’, aldus het ANP.
Omdat de kliniek zelf tot deze "gedegen" conclusie is gekomen, is er volgens de inspectie geen aanvullend onderzoek nodig. Dit jaar nog wordt opnieuw bekeken of de kliniek de aanpak verbeterd heeft.

PVV
De kliniek kwam in april ook al in opspraak na een artikel in het NRC over drugsgebruik en andere incidenten. De PVV stelde schriftelijke vragen hierover omdat het tot onrust in de omliggende wijken leidde. Het personeel zou de situatie niet meer onder controle hebben. Volgens de gemeente was daar echter geen sprake van.

Artikel geplaatst op: 20 juni 2018 - 14:20

Gerelateerd

Delen