Leo's leren Almere kennen

ALMERE - Zaterdag 9 juni organiseerde Leo Club Almere Ventus Novum de Nationale Conventie 2018 waar meer dan 90 Leo's uit het hele land op afkwamen. Een Leo Club is een service club voor jongvolwassenen van 18 tot 35 jaar. De leden komen regelmatig samen om iets te doen voor de maatschappij. De Almeerse editie van de Nationale Conventie werd geopend door oud-burgemeester Annemarie Jorritsma. De dag stond in het teken van Super COOL!

Nadat het officiële gedeelte in de Raadzaal van het Stadhuis was afgerond, konden de deelnemers Almere beter leren kennen via verschillende workshops. Zo hebben alle deelnemers Almere en haar architectuur vanaf het Weerwater bewonderd, kon een workshop Qigong of Brassband gevolgd worden en was er een bierproeverij. De dag werd afgesloten met een barbecue, Almeerse pubquiz en feest in Bierfabriek Almere. Al met al een zeer geslaagde dag!Super COOL!

Naast de jaarvergadering en ontspanning, stond deze dag in het teken van Super COOL! Super COOL! is een (sport)maatjes project voor deelnemers met een (licht) verstandelijke beperking en één van de vaste doelen gesteund door Leo Club Almere. Almeerse Leo's helpen regelmatig als maatje of tijdens de evenementen; zoals de No Limit Challenge (onderdeel van de Almeerse Triatlon). 's Middags waren enkele sporters van het Super COOL! team aanwezig om hun verhaal te delen. Door donaties is een riant bedrag opgehaald voor o.a. nieuwe sportkleding! De bekendmaking van het precieze bedrag en het overhandigen van de cheque volgt snel. Meer informatie over Super COOL! is te vinden op: www.supercoolalmere.nl. Wil jij je ook inzetten voor de Almeerse jeugd en ben jij tussen de 18 en 30 jaar? Schrijf je dan nu in via www.leoclubalmere.nl.

Artikel geplaatst op: 13 juni 2018 - 11:53

Gerelateerd

Delen