Boekingen buurtcamping Beatrixpark stromen binnen

Door Peter Pos
BEATRIXPARK – Een groot deel van de maximaal honderd plekken op de buurtcamping in het Beatrixpark is nu al gereserveerd. Organisator Matilda Onvlee is aangenaam verrast. “Ik had gedacht dat mensen eerst zouden wachten op een mooi-weer-scenario en pas daarna zouden boeken.”

(Foto: Studio Rotgans/Beau de BruijnFred Rotgans)


Vijf weken voordat de buurtcamping open gaat – van 20 tot 22 juli – zijn de voorbereidingen in volle gang. Matilda Onvlee geniet van het enthousiasme over het initiatief. “Je merkt echt dat het draagvlak voor de buurtcamping groot is”, vertelt de inwoonster van Stedenwijk. “We hebben al heel veel vrijwilligers die ons komen ondersteunen, al kunnen er altijd nog meer bij zodat iedereen kan genieten. De reserveringen die we al binnen hebben zijn heel divers, vanuit alle culturen. Daar zijn we heel blij mee.”

Elkaar leren kennen


De gedachte achter de buurtcamping is dat mensen elkaar weer beter leren kennen. Iets wat vroeger heel gewoon was, maar tegenwoordig niet meer zo. “We willen de mensen op deze manier bij elkaar brengen en met elkaar in verbinding brengen”, vertelt Onvlee. “Ook is dit voor mensen die om wat voor reden ook niet op vakantie kunnen een mooi alternatief.”
In principe moeten de campinggasten zelf hun tent meenemen, al is Onvlee druk bezig met sponsors werven zodat mensen die zelf geen tent hebben ook kunnen overnachten. Tot nu toe loopt alles qua organiseren naar wens. “Het was alleen best moeilijk om een vergunning te krijgen. Onze aanvraag is nu in behandeling. We gaan er vanuit dat het goed komt.”
Op steeds meer plaatsen in het land worden buurtcampings georganiseerd die voor buurtbewoners een ‘ons-kent-ons-gevoel’ zorgt. De camping in het Beatrixpark is de eerste in Almere. Onvlee verwacht dat hier niet bij blijft. “De reacties zijn zo positief. Er zijn mensen die al aangegeven hebben om dit volgend jaar ook in Haven, Poort en Buiten te organiseren. Dat vind ik echt geweldig om te zien.” Meer informatie is te vinden op www.debuurtcamping.nl/beatrixpark

Artikel geplaatst op: 19 juni 2018 - 14:08

Gerelateerd

Delen