Groene oase in winkelcentrum

STAD CENTRUM – Voor wie rustig plekje zoekt tijdens het winkelen kan plaatsnemen op een van de bankjes in ‘de tuin’ van tuinier Rob Verlinden. Aan de Diagonaal is het Rob Verlinden Plein te vinden, een met groene heesters begroeide afscheiding met daarin twee bankjes. Letterlijk groen in de stad.

Even uitrusten tijdens het winkelen kan nog op het Rob Verlinden Plein. (Foto: Almere DEZE WEEK)

 

De tuin is aangelegd naar aanleiding van het feit dat Verlinden, bekend van het SBS6-programma ‘Robs Grote Tuinverbouwing’, al ruim dertig jaar in het vak zit. Eind vorige maand kreeg hij tijdens de opname van de jubileumuitzending van Robs Grote Tuinverbouwing, de erepenning uit handen van burgemeester Franc Weerwind voor zijn werk.
Rob Verlinden is het schoolvoorbeeld van iemand die zich al vele jaren inzet als ambassadeur van Almere. Hij heeft de kracht en het bereik van zijn televisieprogramma’s ingezet voor het positief op de kaart zetten van Almere als bijzondere, groene stad. Sinds 1995 woont Rob Verlinden in Almere.
De jubileumaflevering van Robs Grote Tuinverbouwing, grotendeels opgenomen in Almere, is zaterdag 9 juni om 17.00 uur te zien op SBS6.

 

Floriadefestival
Het Rob Verlinden Plein blijft staan tot na het Floriadefestival, dat zaterdag 16 en zondag 17 juni in het centrum gehouden wordt. Het festival staat in het teken van het thema ‘Voedsel’, dat ook één van de thema’s is op de Floriade Almere 2022. Op verschillende locaties in het en op het Floriadeterrein zijn bijzondere dingen te zien, te ontdekken en natuurlijk te proeven. Het evenement is een perfect dagje uit voor jong en oud.

Artikel geplaatst op: 06 juni 2018 - 15:44

Gerelateerd

Delen