Mensen met beperking op weg naar officieel praktijkdiploma

ALMERE – Zorginstelling Triade heeft in samenwerking met Pro Almere en de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) voor elkaar gekregen dat vijf jongeren vanuit de horecalocaties van Triade een officieel praktijkdiploma kunnen behalen.
Michelle, Tim, Lisa, Ad en Serina zijn sinds vorige week bij Pro Almere in opleiding voor het officiële horecadiploma voor keukenassistent. (Foto: Sylvia Huisman)

Lisa, Tim, Ad, Michelle en Serina, vijf medewerkers van Triade die werkzaam zijn bij Lunchroom Tante Truus en Café Roest, hebben maandag 14 mei een praktijkcertificaat behaald. Hiermee gaan ze starten met het behalen van een KAS-praktijkdiploma (keukenassistent). Dit diploma is landelijk erkend en een stap vooruit in het participeren in de maatschappij van deze doelgroep. “Ik ben zo trots en blij dat we na jaren lobbyen eindelijk de wensen van onze medewerkers kunnen gaan vervullen”, zegt Nancy Bennenk, beheerder van Lunchroom Tante Truus.
Horecadiploma

De vijf nieuwe studenten werden hartelijk verwelkomd bij Pro Almere, waar hun praktijkopleiding van start gaat. Na een introductie van vakleerkracht Peter werden zij door de leerlingen van Pro Almere wegwijs gemaakt in de keuken en kregen zij een rondleiding door de school. Na het behalen van hun eerste certificaat medio juli kunnen de leerlingen doorstromen richting het officiële horecadiploma KAS.
Artikel geplaatst op: 21 mei 2018 - 14:28

Gerelateerd

Delen