Lentefeest voor 10-jarig bestaan kinderboerderij

DEN UYLPARK – Op Kinderboerderij Den Uylpark viert Stad & Natuur op zondag 20 mei het lentefeest met het thema bloemetjes en bijtjes. Traditiegetrouw worden de schapen geschoren, zijn er creatieve activiteiten, kan er geknuffeld worden met de jonge dieren en is er een theatervoorstelling. Dit jaar pakt Stad & Natuur ook uit met ritten met een paardenkar om het 10-jarig bestaan van de kinderboerderij te vieren.
De kinderboerderij viert het 10-jarig bestaan met een lentefeest met allerlei activiteiten. (Foto: aangeleverd)

Het programma zit boordevol activiteiten voor jong en oud. Deze middag worden de schapen geschoren. De schaapsscheerder vertelt over het scheerproces en iedereen mag natuurlijk de demonstraties bekijken. De Wolunie is ook aanwezig met een kraam. Zo kunnen bezoekers zien wat er van schapenwol gemaakt wordt.
Om 13.00 uur en 14.45 uur wordt de theatervoorstelling 100 nachtjes slapen gespeeld door Peter van Dijk. Daarnaast zijn er creatieve workshops van Kleur in Cultuur. Bij Erik Fakkeldij gaan de kinderen de dieren van de kinderboerderij naschilderen. Daniëlla van Eembergen laat bloempotjes verven, waarna kinderen deze mogen vullen met potgrond en een zonnebloemzaadje!.
Om het 10 jarig bestaan van de kinderboerderij goed te vieren zijn er dit jaar paarden met een kar aanwezig om kinderen een rondje door het park mee te nemen. Daarnaast kunnen gezinnen met jonge kinderen het park ook verkennen met de speurtocht Vinny het Varken.
Meer informatie: www.stadennatuur.nl.
Artikel geplaatst op: 15 mei 2018 - 07:00

Gerelateerd

Delen