Tyeisha ontdekt de journalistiek bij Almere DEZE WEEK

ALMERE- Tyeisha Felipa (17) is eerstejaars hbo-studente. Zij doet de opleiding journalistiek in Zwolle. Elke dag stapt zij vroeg haar bed uit om vanuit Almere de trein richting Windesheim Zwolle te nemen, maar vandaag bleef ze hier. Ze liep een dag mee met de redactie van Almere DEZE WEEK.
Op de redactie werd Tyeisha meteen aan het werk gezet om persberichten te redigeren. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Vanaf het moment dat Tyeisha binnenstapt bij de redactie is iedereen druk aan het werk, maar neemt vervolgens de tijd om haar te verwelkomen. De hoofdredacteur vertelt haar wie welke taak heeft binnen de redactie en laat haar zien hoe de krant en de website in elkaar gezet worden. Ook neemt hij haar even apart om te weten te komen wat haar hier precies brengt.
Verhalen

Al vanaf de tweede klas van de HAVO roept Tyeisha dat ze journalistiek wil studeren. “Ik heb gekozen voor journalistiek omdat ik vroeger veel schreef. Ik bedacht verhalen en maakte daar dan kleine boekjes van." Veel van haar vriendinnen vonden het beroep journalistiek goed bij haar passen. Dat deed Tyeisha dan ook besluiten om, na het halen van haar HAVO-diploma, honderd procent voor de journalistiek te gaan.
De opleiding verwacht veel inzet en durf. Zo moest Tyeisha de eerste week al op pad voor een nieuwsbericht. Ze heeft toen een interview gedaan met de projectleidster van Rondje Weerwater in Almere.
Tyeisha begon de opleiding met een zwak voor schrijven, maar heeft meer interesse gekregen voor de audiovisuele kant van de journalistiek. “Door deze opleiding heb ik een liefde gecreëerd voor het maken en editen van video’s”, zegt Tyeisha.
Combinatie

De vakken die Tyeisha kreeg, hebben haar doen realiseren waar haar interesses liggen. “Ik interesseer mij heel erg voor cultuur, geschiedenis en sociologie.” Met deze vakken in het achterhoofd kijkt zij voor het volgende jaar stiekem ook naar een andere opleiding: Tourism Management. “Misschien kan ik ooit audiovisuele journalistiek combineren met reizen."
Artikel geplaatst op: 11 mei 2018 - 11:32

Gerelateerd

Delen