Leerlingen Park Lyceum en Europese leerlingen lossen bedrijfscasussen op

PARKWIJK – Zesentwintig leerlingen uit verschillende Europese landen komen zondag 13 mei naar Almere om samen met een aantal leerlingen van Park Lyceum te werken aan uitdagende, op jongeren gerichte, probleemcasussen van Almeerse bedrijven. Dit alles in het kader van het Europese Commissie-project 'Something4Nothing'.
De landenvlaggen hangen uit aan scholengemeenschap Baken Park Lyceum. (Foto: aangeleverd)

Maandag 14 mei gaan de leerlingen in teamverband naar Almeerse bedrijven om daar persoonlijk hun casus in ontvangst te nemen. De deelnemende bedrijven/instellingen zijn Stichting AAP, Parkhuys Almere, bewonersplatform Filmwijk, gemeenteraad Almere, Voedselloket Almere en de Floriade.
Een week lang werken ze in hun internationale team aan de casus waarvan zij vrijdag 18 mei de uitkomst zullen presenteren. Dit alles in het Engels.
Met dit project wil Park Lyceum het onderwijs vernieuwen door naast theoretisch onderwijs ook praktijkgericht onderwijs aan te bieden en leerlingen voorbereiden op het werken in een internationale omgeving. Daarnaast is deze week de voertaal Engels, wat goed is voor de taalvaardigheid. En misschien wel nog belangrijker: het ontwikkelen van interculturele sociale vaardigheden.
Artikel geplaatst op: 09 mei 2018 - 11:26

Gerelateerd

Delen