Weekendafsluiting A6 door sloop Buitenhoutviaduct


Vanavond vanaf 20.00 uur t/m maandagochtend 23 april 5.00 uur is de A6 in beide richtingen dicht tussen Almere Stad (afrit 5) en knooppunt Almere. Tijdens dit weekend wordt het Buitenhoutviaduct (Tussenring) gesloopt. Verkeer buiten Almere wordt omgeleid via de A27 en de A1. Lokaal verkeer in Almere kan gebruik maken van de Hogering en Buitenring (N702). Dit levert circa 10 minuten extra reistijd op.

De nieuwe situatie. (Artist Imrpession: Rijkswaterstaat)

Om de verbreding van de A6 te realiseren, moeten vijf viaducten verbreed en verlengd worden en acht nieuw gebouwd. Het Buitenhoutviaduct maakt hier onderdeel van uit en wordt in twee delen gesloopt en opnieuw opgebouwd. Aangezien het nieuwe viaduct een stuk breder wordt en daardoor een extra tussensteunpunt nodig heeft is nieuwbouw noodzakelijk. Het westelijk deel van het viaduct is in september 2017 gesloopt, vervolgens is er gestart met de bouw van het nieuwe viaduct. Hier rijdt het verkeer inmiddels al gedeeltelijk overheen. Het oostelijk deel wordt dit weekend gesloopt. Direct na de sloop wordt er verder gebouwd aan het nieuwe viaduct. Door de A6 tijdens de sloop in beide richtingen af te sluiten wordt de veiligheid van de weggebruiker en wegwerker geborgd. De liggers van het viaduct worden uitgehesen met behulp van twee bouwkranen van 500 en 750 ton. De werkzaamheden worden zowel overdag als in de nacht uitgevoerd. In de directe omgeving van het Buitenhoutviaduct bevinden zich geen woningen of bedrijven. De hinder van de sloopwerkzaamheden is daarom naar verwachting beperkt.

Schiphol-Amsterdam-Almere
Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het project A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De weg wordt over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed naar vier rijstroken per rijrichting en voorziet door middel van zonnepanelen in zijn eigen energiebehoefte. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Het werk aan de A6 is klaar in 2019/2020, ruim voordat de Floriade van start gaat.

Artikel geplaatst op: 20 april 2018 - 11:31

Gerelateerd

Delen