Provincie zoekt Flevolandse verhalen

ALMERE – De Provincie Flevoland en Toerisme Flevoland zijn de campagne ‘Deel je verhaal van Flevoland’ gestart. Verhalen van inwoners van Flevoland, uit het heden en verleden maar ook dromen voor de toekomst worden gebundeld op het platform www.flevoverhaal.nl.
Het platform laat allerlei verhalen zien, gerubriceerd in toen, nu en straks. Alle ingezonden verhalen maken kans op het winnen van een prijs. Deze prijzen, in de stijl van de campagne, worden zeker ook weer een bijzonder verhaal. Zo kunnen deelnemers de eerste vliegles van piloot Servain winnen, een vaartocht maken door de sluizen met schipper Erik of op expeditie met boswachter Freek.
‘Ik fietste als eerste over de Houtribdijk’

Er zijn prachtige verhalen in Flevoland. Een voorbeeld van een anekdote uit een mooi verhaal komt bijvoorbeeld van Jan Muizelaar: ‘Op zondag 7 september 1975 ging een groep renners van de Wielersportvereniging Flevoland over de dijk naar Enkhuizen (en weer terug). Slechts vijf dagen eerder was het laatste gat in de dijk gedicht door de mannen van de voormalige Dienst Zuiderzeewerken. Er zou een stuk ‘overbrugd’ moeten worden zonder verharde weg. Dat pakte anders uit, het was ruim twee kilometer! Door mul zand en vette klei met de fiets op de nek lopen was geen ‘normale toertocht’ te noemen. Ik behoorde daarmee tot de eerste groep fietsers die van Lelystad naar Enkhuizen fietste.’
Eigenheid van bewoners

De campagne is een onderdeel van Het Verhaal van Flevoland, een van de kernopgaven van de Omgevingsvisie van de provincie. De provincie gebruikt deze verhalen over de eigenheid van Flevoland van bewoners, overheden en ondernemers om de Omgevingsvisie verder uit te werken in beleid.
Artikel geplaatst op: 03 april 2018 - 15:53

Gerelateerd

Delen