Arcadis: 'Metroverbinding Schiphol-Almere verdien je terug'

ALMERE - Carolien Gehrels, ex-wethouder in Amsterdam en momenteel directeur bij Arcadis heeft in het OV-magazine aangegeven dat nieuwe infrastructuur rond Amsterdam wenselijk is. Daarbij oppert ze ook een verbinding tussen Almere en Schiphol.

Foto: NOSGehrels denkt aan alternatieve infrastructuur zoals lightrail en metro of een oost-westlijn tussen Almere, Amsterdam en Schiphol. De aanleg van zo’n lijn kost vijf tot zes miljard euro, maar volgens Gehrels wordt die investeringen op de lange termijn terugverdient. Een metroverbinding met Almere is weliswaar in alle plannen tot dusver een verlieslatend project, maar dat komt volgens Gehrels vooral omdat gemeenten veel te weinig oog hebben voor de lange termijn.
Onlangs haalde de Almeerse wethouder Tjeerd Herrema tegenover de NOS ook al een oud plan aan om tussen Almere en de Amsterdamse Zuidas een lightrailverbinding te realiseren. Dikwijls worden dit soort ideeën als ‘proefballonnetjes’ opgelaten om te zien of er draagvlak en interesse is om een dergelijk plan in de toekomst te verwezenlijken.

Artikel geplaatst op: 03 april 2018 - 12:36

Gerelateerd

Delen