Krachtige kinderen op De Zevensprong dankzij goed ontbijt

DANSWIJK – Basisschool De Zevensprong doet dinsdag 10 april mee aan Ontbijtkracht. Vakkrachten geven vanuit KinderResto ontbijtworkshops aan kinderen van groep 5 tot en met 8. Tijdens de workshops staan plezier, zelf doen én een gezonde leefstijl centraal. Door het geven van workshops leren de kinderen over het belang van ontbijten en vooral dat het maken ervan eenvoudig en leuk is.
Vakkrachten geven volgende week ontbijtworkshops aan kinderen van groep 5 tot en met 8 op twee Almeerse basisscholen. (Foto: aangeleverd)

Ook basisschool De Compositie doet in dezelfde week mee aan Ontbijtkracht. Door goed, gezond en lekker te ontbijten begin je de dag goed. Maar niet iedereen wil iedere dag hetzelfde eten. Het is veel leuker om een beetje af te wisselen. Na afloop van de workshop krijgen alle kinderen daarom een pakket mee naar huis. Hierin zit onder andere het KinderResto kookboek en ingrediënten om thuis zelf nog vier ontbijtjes te kunnen maken.
Ontbijt essentieel voor concentratie

In de week van 9 tot en met 13 april geeft KinderResto op totaal 84 basisscholen verdeeld over 41 steden gezonde ontbijtworkshops. In één week ervaren 8.500 kinderen die mogelijk opgroeien in een achterstandsituatie hoe leuk en eenvoudig het is om een ontbijt klaar te maken.
Projectleider Ontbijtkracht Liselotte Hogewind: “Het KinderResto beslaat een reeks van tien kooklessen. Behalve het plezier waarmee de kinderen aan de slag zijn gegaan, hebben wij ook geregeld verhalen gehoord over lastige thuissituaties zowel op het sociale, fysieke en voedingsvlak. Eén van de verhalen die wij geregeld hoorden, was dat kinderen niet of nauwelijks ontbijten. En dat terwijl dit essentieel is om je goed te kunnen concentreren op school.”
Artikel geplaatst op: 03 april 2018 - 08:35

Gerelateerd

Delen