Samen de zorg verbeteren

ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek gaan met een zorgverlener of huisarts? Dit is mogelijk via mijnkwaliteitvanleven.nl, een landelijk programma.
Door het invullen van een digitale vragenlijst word de persoonlijke situatie in beeld gebracht. De vragen gaan over het dagelijks leven, gezondheid, omgeving en professionele hulp. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt de deelnemer een persoonlijk overzicht: Mijn Kwaliteitsmeter. In het overzicht is een samenvatting van punten opgenomen die de deelnemer belangrijk vindt.
Beleid afstemmen op vraag

Landelijk hebben inmiddels 52.000 mensen de vragenlijst van mijnkwaliteitvanleven.nl ingevuld, waaronder ruim 1.430 inwoners uit Flevoland. De anonieme resultaten worden onder de aandacht gebracht van beleidsmakers, gemeenten en zorgorganisaties. Zij kunnen daardoor hun beleid beter afstemmen op de zorgvraag.
Meedoen

De vragenlijst staat online op mijnkwaliteitvanleven.nl. Is er hulp nodig bij het invullen van deze vragenlijst? Of meer informatie? Dan kan de deelnemer telefonisch contact opnemen met Marjon Woudstra van Adviespunt Zorgbelang via 06-40252003 of via de mail m.woudstra@cmo-flevoland.nl
Artikel geplaatst op: 15 maart 2018 - 17:15

Gerelateerd

Delen