Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Ruil een tuintegel voor een plant

ALMERE - Almeerders krijgen vanaf 24 maart tot en met 24 juni een gratis plant als ze een eigen tuintegel inleveren. De gemeente hoopt hiermee dat bewoners meer groen in hun tuin planten.
Door groenere (voor)tuinen is er meer ruimte voor vlinders, bijen en insecten, wordt er minder warmte in de stad vastgehouden door tegels en kan het regenwater gemakkelijker de bodem in.
De tegel kan ingeleverd worden bij de twee recycleperrons in Almere Buiten en Almere Poort of bij het Upcyclecentrum in Almere Haven. Daar krijgt iedereen vervolgens een voucher om gratis een mooie plant uit het bijen- en vlinderassortiment op te halen bij de Intratuin in Muziekwijk, bij Ranzijn in Buiten of Almeerplant, ook in Buiten. Almeerders die op de speciale openingsdag 24 maart na 11.00 uur in het Upcyclecentrum een tegel inleveren, krijgen meteen een plant van de Huyskweker mee om in de tuin te zetten.
Meer informatie: www.growinggreencities.nl
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 14:44

Gerelateerd

Delen