Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Montessorischool gooit deuren open

RANDSTAD – ‘Iedereen werkt zelfstandig aan zijn eigen werk.’ Dat is het motto van de Montessorischool. Voor wie met eigen ogen wil zien wat dat precies inhoudt, zet Montessorischool Stad aan de Randstad 22-113B dinsdag 20 maart de deuren open tijdens de Montessoridag. Tussen 9.00 en 10.30 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom om te kijken.
De rijk voorbereide omgeving van het montessorionderwijs zorgt er voor dat kinderen op een onderzoekende manier in aanraking komen met het dagelijks leven. (Foto: aangeleverd)

Bij het montessorionderwijs krijgt het kind de ruimte, werkt iedereen werkt zelfstandig aan zijn eigen werk en is er ‘vrijheid in gebondenheid’ in heterogene groepen. Dat zijn klassen met meerdere groepen bij elkaar.
Verantwoordelijke individuen

Het onderwijs op Montessorischool Stad is er op gericht om kinderen te laten groeien tot verantwoordelijke, zelfstandige en autonome individuen die een actieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Dit is een belangrijk onderdeel van het dagelijks handelen van de leerkrachten. De rijk voorbereide omgeving zorgt er voor dat kinderen op een ontdekkende en onderzoekende manier in aanraking komen met de verschillende onderwerpen uit het dagelijks leven en de wereld. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 12:27

Gerelateerd

Delen