Jemuël (11) vertegenwoordigt Flevoland in Kinderjury

WATERWIJK – De kinderen van groep 7 van basisschool De Argonaut dachten dat kinderboekenschrijver Simon van der Geest iets over het schrijversvak kwam vertellen in de klas. De verrassing was groot toen bleek dat Van der Geest eigenlijk kwam voor klasgenoot Jemuël van Eersel. De 11-jarige Jemuël kreeg te horen dat hij is gekozen voor de Nederlandse Kinderjury.
De trotse Jemuël werd geïnstalleerd met een jack, een pet en een button en is daarmee officieel een van de twaalf leden van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. (Foto: Fred Rotgans)

De trotse Jemuël werd die ochtend geïnstalleerd met een jack, een pet en een button en is daarmee officieel een van de twaalf leden van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De boekenliefhebber vertegenwoordigt Flevoland in de kinderjury. Uit elke provincie zit een kind in de jury. Nu de kinderjury compleet is start de stemperiode van de Nederlandse kinderjury. Alle kinderen kunnen stemmen op hun favoriete kinderboek via www.kinderjury.nl of met de stemformulieren die verkrijgbaar zijn in de bibliotheken.
Na het officiële moment werd de klas van Jemuël feestelijk getrakteerd op taart.
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 06:00

Gerelateerd

Delen