Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Jemuël (11) vertegenwoordigt Flevoland in Kinderjury

WATERWIJK – De kinderen van groep 7 van basisschool De Argonaut dachten dat kinderboekenschrijver Simon van der Geest iets over het schrijversvak kwam vertellen in de klas. De verrassing was groot toen bleek dat Van der Geest eigenlijk kwam voor klasgenoot Jemuël van Eersel. De 11-jarige Jemuël kreeg te horen dat hij is gekozen voor de Nederlandse Kinderjury.
De trotse Jemuël werd geïnstalleerd met een jack, een pet en een button en is daarmee officieel een van de twaalf leden van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. (Foto: Fred Rotgans)

De trotse Jemuël werd die ochtend geïnstalleerd met een jack, een pet en een button en is daarmee officieel een van de twaalf leden van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De boekenliefhebber vertegenwoordigt Flevoland in de kinderjury. Uit elke provincie zit een kind in de jury. Nu de kinderjury compleet is start de stemperiode van de Nederlandse kinderjury. Alle kinderen kunnen stemmen op hun favoriete kinderboek via www.kinderjury.nl of met de stemformulieren die verkrijgbaar zijn in de bibliotheken.
Na het officiële moment werd de klas van Jemuël feestelijk getrakteerd op taart.
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 06:00

Gerelateerd

Delen