24 uur wandelen voor kankeronderzoek

ALMERE – De KWF Samenloop voor Hoop vindt dit jaar voor de zevende keer plaats op zaterdag 17 en zondag 18 maart in het Topsportcentrum. SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Deze editie wordt, volgens voorzitter René Gits, een heel mooi, sfeervol maar vooral ook succesvol evenement. “We hebben dit jaar meer VIP’s, mensen die met de ziekte kanker van doen hebben of te doen hebben gehad”, aldus Gits. “En meer deelnemers dan in 2016. Daarnaast hebben we een fantastisch aanbod aan artiesten die volledig vrijwillig voor ons op gaan treden. Ook de aankleding van het Topsportcentrum gaat ook helemaal top worden.”
In de aanloop naar de SamenLoop zijn al de nodige successen geboekt. Zoals de actie ‘Almere strikt paars tegen kanker’ waarbij verschillende sportverenigingen in november met paarse schoenveters de Arena betreden hebben en daarmee ruim 3000 euro inzamelden. Tijdens de KinderLoop voor Hoop, op de basisscholen het Drieluik en de Albatros, liepen kinderen al zingend symbolisch 24 minuten of 24 rondes. Zij lieten zich in totaal voor ruim 20.000 euro sponsoren voor het goede doel. Tenslotte hebben de deelnemende teams ook al de nodige leuke acties georganiseerd en daarmee geld ingezameld voor KWF kankerbestrijding en het Almeerse inloophuis het Parkhuys.
Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk, dus kom de lopers aanmoedigen en genieten van de sfeer, de muziek en alle andere activiteiten. De SamenLoop begint op zaterdag om 14.00 uur en loopt door tot zondag 14.00 uur. Na afloop van de samenloop, op zondag 18 maart zal burgemeester Weerwind om 14.00 uur officieel de cheque met de opbrengst overhandigen aan KWF kankerbestrijding en daarmee het evenement afsluiten.
Meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/almere
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 10:15

Gerelateerd

Delen