Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

24 uur wandelen voor kankeronderzoek

ALMERE – De KWF Samenloop voor Hoop vindt dit jaar voor de zevende keer plaats op zaterdag 17 en zondag 18 maart in het Topsportcentrum. SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Deze editie wordt, volgens voorzitter René Gits, een heel mooi, sfeervol maar vooral ook succesvol evenement. “We hebben dit jaar meer VIP’s, mensen die met de ziekte kanker van doen hebben of te doen hebben gehad”, aldus Gits. “En meer deelnemers dan in 2016. Daarnaast hebben we een fantastisch aanbod aan artiesten die volledig vrijwillig voor ons op gaan treden. Ook de aankleding van het Topsportcentrum gaat ook helemaal top worden.”
In de aanloop naar de SamenLoop zijn al de nodige successen geboekt. Zoals de actie ‘Almere strikt paars tegen kanker’ waarbij verschillende sportverenigingen in november met paarse schoenveters de Arena betreden hebben en daarmee ruim 3000 euro inzamelden. Tijdens de KinderLoop voor Hoop, op de basisscholen het Drieluik en de Albatros, liepen kinderen al zingend symbolisch 24 minuten of 24 rondes. Zij lieten zich in totaal voor ruim 20.000 euro sponsoren voor het goede doel. Tenslotte hebben de deelnemende teams ook al de nodige leuke acties georganiseerd en daarmee geld ingezameld voor KWF kankerbestrijding en het Almeerse inloophuis het Parkhuys.
Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk, dus kom de lopers aanmoedigen en genieten van de sfeer, de muziek en alle andere activiteiten. De SamenLoop begint op zaterdag om 14.00 uur en loopt door tot zondag 14.00 uur. Na afloop van de samenloop, op zondag 18 maart zal burgemeester Weerwind om 14.00 uur officieel de cheque met de opbrengst overhandigen aan KWF kankerbestrijding en daarmee het evenement afsluiten.
Meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/almere
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 10:15

Gerelateerd

Delen