Westerbeek stopt na vijf jaar als voorzitter FC Almere

Door Wesley Verboom
SPORTPARK DE MARKEN - 'Ik heb met pijn in het hart moeten besluiten dat ik aan eind van het seizoen niet meer de eindverantwoording kan blijven hebben over deze mooie voetbalclub', was geschreven Edo Westerbeek. De voorzitter van FC Almere kondigde vorige week zijn afscheid aan.


Westerbeek was de afgelopen vijf jaar voorzitter van de zaterdag tweedeklasser. “Het was een lastige keuze, maar mijn bedrijf groeit zo hard dat ik niet meer die tijd kan vinden om mij in te zetten voor FC Almere, zoals ik tot nog toe heb gedaan”, aldus Westerbeek.
De voorzitter laat een gezonde vereniging achter. “Voor ik aan deze functie begon, heb ik mezelf een aantal doelen gesteld. Te weten: gezelligheid brengen binnen de vereniging, meer leden verbinden aan FC Almere om zo de toekomst van de club veilig te stellen, de financiële situatie verbeteren en de schuld aan de gemeente drastisch verminderen zonder dat dit ten koste gaat van de faciliteiten voor de leden. Ik vind dat deze doelen zijn behaald”, glimlacht Westerbeek, die de club zag groeien van 580 naar 925 leden.
Ook in sportief opzicht gaat het FC Almere voor de wind. “Als ik afscheid zou nemen met promotie van het herenteam (momenteel koploper, red.) naar de Eerste Klasse zou dat helemaal geweldig zijn”, zegt Westerbeek, voor wie promoties en kampioenschappen van senioren- en jeugdteams (zowel heren als dames) enkele hoogtepunten zijn.
Dieptepunten kende Westerbeek ook. “Dat zijn vooral een paar sterfgevallen binnen de club. Vanuit bestuurlijk perspectief is dat de zaak met ex-trainer Maurice Ligeon. Gelukkig is dat opgelost.”

Betrokken


Uiterlijk aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen hoopt Westerbeek afscheid te nemen als voorzitter. De Almeerder blijft wel betrokken bij de club. “Misschien kan ik mij gaan bezighouden met het werven van sponsoren. Daar heb ik in de afgelopen vijf jaar niet zoveel aandacht aan kunnen besteden als ik zou hebben gewild. Verder hoop ik dat de nieuwe voorzitter, samen met andere bestuursleden, de vereniging weer een stap verder gaat brengen.”
Wie Westerbeek gaat opvolgen is op dit moment nog onbekend.

Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 11:01

Gerelateerd

Delen