Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Westerbeek stopt na vijf jaar als voorzitter FC Almere

Door Wesley Verboom
SPORTPARK DE MARKEN - 'Ik heb met pijn in het hart moeten besluiten dat ik aan eind van het seizoen niet meer de eindverantwoording kan blijven hebben over deze mooie voetbalclub', was geschreven Edo Westerbeek. De voorzitter van FC Almere kondigde vorige week zijn afscheid aan.


Westerbeek was de afgelopen vijf jaar voorzitter van de zaterdag tweedeklasser. “Het was een lastige keuze, maar mijn bedrijf groeit zo hard dat ik niet meer die tijd kan vinden om mij in te zetten voor FC Almere, zoals ik tot nog toe heb gedaan”, aldus Westerbeek.
De voorzitter laat een gezonde vereniging achter. “Voor ik aan deze functie begon, heb ik mezelf een aantal doelen gesteld. Te weten: gezelligheid brengen binnen de vereniging, meer leden verbinden aan FC Almere om zo de toekomst van de club veilig te stellen, de financiële situatie verbeteren en de schuld aan de gemeente drastisch verminderen zonder dat dit ten koste gaat van de faciliteiten voor de leden. Ik vind dat deze doelen zijn behaald”, glimlacht Westerbeek, die de club zag groeien van 580 naar 925 leden.
Ook in sportief opzicht gaat het FC Almere voor de wind. “Als ik afscheid zou nemen met promotie van het herenteam (momenteel koploper, red.) naar de Eerste Klasse zou dat helemaal geweldig zijn”, zegt Westerbeek, voor wie promoties en kampioenschappen van senioren- en jeugdteams (zowel heren als dames) enkele hoogtepunten zijn.
Dieptepunten kende Westerbeek ook. “Dat zijn vooral een paar sterfgevallen binnen de club. Vanuit bestuurlijk perspectief is dat de zaak met ex-trainer Maurice Ligeon. Gelukkig is dat opgelost.”

Betrokken


Uiterlijk aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen hoopt Westerbeek afscheid te nemen als voorzitter. De Almeerder blijft wel betrokken bij de club. “Misschien kan ik mij gaan bezighouden met het werven van sponsoren. Daar heb ik in de afgelopen vijf jaar niet zoveel aandacht aan kunnen besteden als ik zou hebben gewild. Verder hoop ik dat de nieuwe voorzitter, samen met andere bestuursleden, de vereniging weer een stap verder gaat brengen.”
Wie Westerbeek gaat opvolgen is op dit moment nog onbekend.

Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 11:01

Gerelateerd

Delen