Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

'Een avond met Hugo Borst'

STAD CENTRUM - Het Expertisecentrum Mantelzorg van de VMCA organiseert in samenwerking met de bibliotheek woensdag 11 april 'Een avond met Hugo Borst'. De avond is gratis voor mantelzorgers en beroepskrachten uit het werkveld.
Hugo Borst. (Foto: Lenny Oosterwijk)

Hugo Borst praat uit eigen ervaring over zijn moeder met dementie. Hij leest voor uit zijn boeken 'Ma' en 'Ach moedertje'. Aansluitend kunnen de bezoekers met Hugo Borst in gesprek. Na afloop is er een boekverkoop en signeersessie in het nieuwscafé van de bibliotheek aan het Stadhuisplein.
De VMCA en de nieuwe bibliotheek nodigen iedereen die langdurig voor iemand zorgt (mantelzorgers) en beroepskrachten uit het werkveld uit om te komen en te luisteren naar ervaringen van anderen, mee te praten over eigen ervaringen of vragen te stellen aan anderen in een vergelijkbare situatie. De inspiratieavond is een plek om mensen te ontmoeten, te spreken en ervaringen met elkaar te delen zodat iedereen geïnspireerd met nieuwe gedachten en ideeën weer naar huis gaat. De avond vindt plaats in de nieuwe bibliotheek, Stadhuisplein 101. De deuren zijn geopend vanaf 19.00 uur, de bijeenkomst begint om 19.30 uur.
Aanmelden kan via het mantelzorgplein: www.mantelzorgpleinalmere.nl of telefonisch: 036-5341404.
Andere geïnteresseerden betalen 6,50 euro (bibliotheekleden) of 8,50 euro (niet leden). Kaarten zijn verkrijgbaar via denieuwebibliotheek.nl of aan de klantenservicebalie van de bibliotheek.
Artikel geplaatst op: 13 maart 2018 - 16:38

Gerelateerd

Delen