Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
ALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een aantal Almeerse wijken incidenten tijdens de jaarwisseling konden melden via de wijk-WhatsAppgroep. Woordvoerder Hans Meuleman laat weten dat de politie erg enthousiast is over de samenwerking met de WhatsApp-deelnemers. “De deelnemers zijn erg betrokken bij de veiligheid in Almere”, aldus Meuleman.
(Foto: Shutterstock)

De bewoners van de wijken Muziekwijk-Zuid, Tussen de Vaarten, Stripheldenbuurt, Molenbuurt en Eilandenbuurt konden tijdens de jaarwisseling incidenten melden via de wijkgroepen. De coördinatoren van deze groepen WhatsAppten de meldingen rechtstreeks door naar de politie via een speciaal nummer. Het WhatsAppen startte later dan gepland. “Whatsapp had een landelijke storing, die om 23.00 uur gelukkig was verholpen."
6 meldingen

De 4.000 deelnemers brachten uiteindelijk zes meldingen op. “Er kwamen vier meldingen uit Stad-Haven en twee uit Buiten-Hout. Zo was er een melding van een verdachte situatie. Een mogelijke inbraak. Dit bleek gelukkig een harde vuurwerkklap. Verder was er een brandje gesticht in lege vuurwerkdozen. Bij aankomst van de politie bleek dit al geblust door bewoners.”
In alle gevallen hebben de meldingen geleid tot een inzet of advies, afhandeling en terugmelding aan de beheerder. Het heeft niet geleid tot een aanhouding of bekeuring omdat de situatie zich niet meer voordeed, er geen sprake was van een strafbaar feit of personen werden aangetroffen.
De politie weet nog niet of de pilot een vervolg krijgt. “Met de opgedane ervaringen en opmerkingen van de beheerders bekijken we of dit project tijdens de komende jaarwisselingen structureel wordt ingezet en wordt uitgebreid over een groter gebied.”
Artikel geplaatst op: 22 februari 2018 - 13:53

Gerelateerd

Delen