Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben

Door Robert Mienstra
TUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein Het Atelier moeten weg”, zei Chris Jansen van de PVV donderdagavond op de Politieke Markt. “49 bewoners kijken daar al een flink aantal maanden tegenaan en storen zich er mateloos aan. De spaceboxen staan er illegaal en moeten er dus weg.”

De spaceboxen aan de Carel Willinklaan. Er wordt op een doek nog steeds gemeld dat er op die plek sociale woningbouw komt. Wat niet het geval is. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) zei dat de gemeente al tegemoetkomt aan de bewoners. “Er komt op die plek geen sociale woningbouw met spaceboxen. Ze staan er nu nog even en gaan in juni naar een andere locatie. We moeten daarover nog wel met de bewoners daar in gesprek en als dat in juni niet lukt verzinnen we wat anders.”


Gevolgen
Jansen raakte geïrriteerd. “Die spaceboxen staan daar illegaal dus ze moeten gewoon weg. Het bestemmingsplan staat deze opslag niet toe.” Herrema zag het in een groter verband. “We hebben ook te maken met de eigenaar van de spaceboxen en onze wens om snel sociale woningbouw te realiseren.”

De PVV diende daarop een motie in waarin geëist werd dat de spaceboxen binnen drie weken verwijderd zouden worden. Daarna bleek dat het onduidelijk was wat voor kosten dat zou opleveren. De wethouder beloofde uit te zoeken wat de financiële gevolgen zouden zijn van verwijdering en wat er precies in de overeenkomst staat met de eigenaar van de spaceboxen. De raad ging ermee akkoord dat de motie over twee weken opnieuw behandeld wordt - als er meer informatie is.
Jansen stelde nog wel dat de wethouder niet goed voorbereid was op het debat. “De bewoners zijn nu de dupe.”

Artikel geplaatst op: 23 februari 2018 - 12:27

Gerelateerd

Delen