PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben

Door Robert Mienstra
TUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein Het Atelier moeten weg”, zei Chris Jansen van de PVV donderdagavond op de Politieke Markt. “49 bewoners kijken daar al een flink aantal maanden tegenaan en storen zich er mateloos aan. De spaceboxen staan er illegaal en moeten er dus weg.”

De spaceboxen aan de Carel Willinklaan. Er wordt op een doek nog steeds gemeld dat er op die plek sociale woningbouw komt. Wat niet het geval is. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) zei dat de gemeente al tegemoetkomt aan de bewoners. “Er komt op die plek geen sociale woningbouw met spaceboxen. Ze staan er nu nog even en gaan in juni naar een andere locatie. We moeten daarover nog wel met de bewoners daar in gesprek en als dat in juni niet lukt verzinnen we wat anders.”


Gevolgen
Jansen raakte geïrriteerd. “Die spaceboxen staan daar illegaal dus ze moeten gewoon weg. Het bestemmingsplan staat deze opslag niet toe.” Herrema zag het in een groter verband. “We hebben ook te maken met de eigenaar van de spaceboxen en onze wens om snel sociale woningbouw te realiseren.”

De PVV diende daarop een motie in waarin geëist werd dat de spaceboxen binnen drie weken verwijderd zouden worden. Daarna bleek dat het onduidelijk was wat voor kosten dat zou opleveren. De wethouder beloofde uit te zoeken wat de financiële gevolgen zouden zijn van verwijdering en wat er precies in de overeenkomst staat met de eigenaar van de spaceboxen. De raad ging ermee akkoord dat de motie over twee weken opnieuw behandeld wordt - als er meer informatie is.
Jansen stelde nog wel dat de wethouder niet goed voorbereid was op het debat. “De bewoners zijn nu de dupe.”

Artikel geplaatst op: 23 februari 2018 - 12:27

Gerelateerd

Delen