Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen

STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor ‘Gouden Dagen’ van Polderburen Almere. Deze stichting om het leven van ouderen kleur te geven door het vervullen van wensen van ouderen. “Met dit opgehaalde bedrag kan de stichting Gouden Dagen zo’n 105 wensen vervullen”, aldus Jacco van der Velde, voorzitter van de Tafelronde Almere 155.

Burgemeester Franc Weerwind opende het Running Dinner. (Foto: Fred Rotgans)

Burgemeester Franc Weerwind opende het Running Dinner in de burgerzaal van het stadhuis. De 180 deelnemende ondernemers gebruikten die avond drie gangen, telkens in een ander restaurant: Restaurant Sizzling Deluxe, Hudson Bar & Kitchen, Le Baron en Anno. Op die manier kwamen de ondernemers in contact met andere ondernemers, waardoor een unieke netwerkbijeenkomst ontstond. Iedere deelnemer kreeg via een sms te weten naar welk restaurant hij zich voor de volgende gang van het menu mocht begeven. Het was dus telkens een verrassing. Het dessert werd gezamenlijk genuttigd, waarna de ondernemers de avond konden afsluiten met een gezellige borrel.

Na afloop van het diner werd de cheque overhandigd aan Stichting Gouden Dagen van Polderburen. “Met deze geweldige opbrengst kunnen heel wat wensen worden vervuld”, aldus Van der Velde. “Het gaat hier om ouderen in hun laatste levensfase die graag bijvoorbeeld nog een keer naar de dierentuin willen of een patatje willen halen. Een dergelijke wens kost gemiddeld 75 euro.”

De negende editie van het Running Dinner werd dit jaar voor het eerst in Almere Centrum gehouden. “Dit is ons goed bevallen. Volgend jaar houden we het daarom weer in Almere Centrum.”

De Tafelronde Almere 155 komt iedere twee weken bij elkaar en heeft nog plaats voor nieuwe tafelaars. Meer informatie: www.tr155.nl.

Artikel geplaatst op: 23 februari 2018 - 11:58

Gerelateerd

Delen