Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek

Door Robert Mienstra

ALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict rond de inpassing van de zeilschool in de Floriade. “Het klopt”, zegt Philippe van Thiel van Haddock Watersport desgevraagd. “Die gesprekken zijn al in december 2017 begonnen.”

Vorige week riep Wethouder Herrema op de Politieke Markt Haddock juist nog op om aan tafel te komen voor gesprekken. In een bijzin doelde hij wel op gesprekken die zouden plaatsvinden. Deze tegenstrijdigheid zorgde voor verwarring. Woensdag bevestigde de gemeente via een woordvoerder dat de gesprekken gaande zijn: “We zitten aan tafel en zijn in gesprek.” Maar die gesprekken lopen dus volgens Van Thiel al drie maanden.

Op straat
Philippe Van Thiel van Haddock Watersport zei woensdag 21 februari desgevraagd dat hij die oproepen om aan tafel te komen vanuit deze krant moest vernemen, maar geen persoonlijke uitnodiging had gekregen. “Ik wil best aan tafel, maar dan moet ik wel een uitnodiging krijgen”, vond Van Thiel nog.
Een dag later meldde Haddock echter: “We hadden afgesproken er niet mee naar buiten te komen. We wilden eerst met elkaar in overleg te gaan zonder media-aandacht. Dat is ook de reden dat ik woensdag terughoudend naar Almere DEZE WEEK was. Nu ligt het toch op straat.”
Weer een dag later, op de avond van de Politieke Markt, meldt Van Thiel: “Dus ja, er zijn gesprekken gaande en die zijn al in december begonnen. En ze zijn begonnen op mijn initiatief.”
Geconfronteerd met die uitspraken, met de woordvoerder van Herrema dat de gesprekken sinds vorige week pas formeel zijn. “Daar zit het verschil. Daarvoor was het informeel en verkennend.”

Geheim
Op de Politieke Markt van donderdagavond werd de ‘kwestie Haddock’ in beslotenheid behandeld. Op Twitter doken daarna berichten van politici op dat Haddock zelf op Facebook had gezet dat de gesprekken gaande waren. Philippe van Thiel ontkent dat in alle toonaarden. “Ik heb een post geplaatst als promo voor Haddock om mijn ligplaatsen te vullen. Ik zeg nergens dat de gesprekken gaande zijn. Ik heb dat tot nu altijd geheim gehouden volgens de afspraak. Die tweets van die politici zijn dus op niets gebaseerd. Ik ben stomverbaasd dat alles nu ineens naar buiten komt. Dit gedoe kan ik er echt niet bij hebben.”

De komende tijd zijn er nog drie rechtszaken rond Haddock. De gemeente en Haddock hebben elkaar gedaagd in een civielrechtelijke procedure en op woensdag 7 maart staan meerdere partijen bij de Raad van State tegenover de gemeente over de Floriade.

Artikel geplaatst op: 23 februari 2018 - 12:39

Gerelateerd

Delen