Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders
Almeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk

OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig Almeerders bijeen waaronder Growing Green City spelddragers, vertegenwoordigers van natuurorganisaties en maatschappelijke organisaties, vrijwilligers, verenigingen en ondernemers om onder het genot van een ontbijt te praten over groene participatie in de wijk.
De Floriade Breakfast Club is bedoeld om de verbinding tussen de Floriade als internationaal evenement en de groene groei van Almere te leggen. (Foto: aangeleverd)

Met als doel het aangaan van nieuwe projecten, verbindingen of samenwerkingen waarmee Almere als groene en gezonde stad versterkt kan worden. En met de Floriade in 2022 als hoogtepunt.
Liesbeth Bronkhorst, directeur/bestuurder van Stad & Natuur Almere, lichtte toe hoe haar organisatie jong en oud betrekt bij de Almeerse groene en blauwe buitenruimte. Magda van der Wees, adviseur vrijwillige inzet bij VMCA, gaf een presentatie over trends en ontwikkelingen in mantelzorg en vrijwilligerswerk 2017.
Na de presentaties ontstonden tijdens de workshops geanimeerde gesprekken over uiteenlopende ‘groene’ onderwerpen zoals kennisoverdracht over het opzetten en beheren van moestuinen, het werven van bestuurders voor groene organisaties en onderlinge uitwisseling van vrijwilligers tussen Floriade en andere groene organisaties in Almere.
Floriade katalysator 'groene groei'

De Floriade Breakfast Club is een beproefd concept geworden: om bekenden te weerzien, nieuwe mensen te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en in een goed gesprek te ontdekken hoe een plus gezet kan worden op het eigen project of hoe samen nieuwe initiatieven ontstaan.
Yoël Schuller van Floriade Almere 2022 B.V.: “De Floriade Breakfast Club is bedoeld om de verbinding tussen de Floriade als internationaal evenement en de groene groei van Almere te leggen. Het is fantastisch om in de praktijk te ervaren dat de Floriade Breakfast Club door de organisaties in de stad geadopteerd wordt.”
Buurten bij de Floriade

Wie meer wil weten over de Floriade is welkom in het Floriade-paviljoen op elke eerste woensdag van de maand tussen 16.00 en 19.00 uur. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op woensdag 7 maart.
Artikel geplaatst op: 21 februari 2018 - 17:03

Gerelateerd

Delen