Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport

ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak van bewoners, bestuurders, ondernemers en gebruikers van het luchtruim besloten meer tijd te nemen voor het proces richting de opening van de luchthaven. Dat meldde ze woensdag 21 februari in een brief aan de Tweede Kamer. De Provincie Flevoland is ‘teleurgesteld’.

Lelystad Airport opent haar deuren niet op 1 april 2019. (Foto: aangeleverd)


“Met maximale druk op het proces is opening van Lelystad Airport per 1 april 2019 wellicht mogelijk. Maar dat vind ik niet verantwoord. Ik wil het zorgvuldig doen en vind het realistisch om uit te gaan van 2020”, zo stelde Van Nieuwenhuizen.

Tweede luchthaven


De provincie Flevoland is teleurgesteld dat Lelystad Airport niet open kan op 1 april 2019. Jorrit Linders, woordvoerder van gedeputeerde Jaap Lodders: “Ook voor de Flevolandse bedrijven die betrokken zijn bij het vliegveld – en daarvoor al fors geïnvesteerd hebben – is het besluit teleurstellend. Net als het Rijk hechten wij zeer aan een zorgvuldig proces; blijkbaar is het risico te groot dat het proces niet afgerond is voor die tijd. Voor de regio is het van groot belang dat het kabinet vasthoudt aan Lelystad Airport, als tweede luchthaven van Nederland. Het is goed nieuws is dat de minister ruimte wil bieden voor een snellere groei van het aantal vliegbewegingen naar 10.000 per jaar.”

Aansluitroutes


Veel mensen hebben zorgen over Lelystad Airport en de mogelijke gevolgen van de aansluitroutes op hun leefomgeving. De ontwerp-routes kwamen voor de zomer voor veel mensen onverwacht en fouten in de geluidsberekeningen schaadden het vertrouwen. Minister Van Nieuwenhuizen begrijpt de zorgen. “Mensen hadden beter moeten worden geïnformeerd en mensen moeten er ook op kunnen rekenen dat de informatie correct is. Ik span me in om het vertrouwen terug te winnen, maar realiseer me dat dit niet zo maar weer hersteld is.”

6.000 reacties


In totaal waren er in het najaar ruim zesduizend reacties binnen gekomen op ontwerp-aansluitroutes. Bij de aansluitroutes gaat het om de vliegroutes die lopen tussen de start- en landingsroutes in de omgeving van de luchthaven en het hoger gelegen (internationale) luchtruim.

Artikel geplaatst op: 21 februari 2018 - 15:44

Gerelateerd

Delen