Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken herinnert aan Februaristaking

BOS DER ONVERZETTELIJKEN – In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. Tijdens een Lichtjestocht in het Bos der Onverzettelijken vrijdag 16 februari, kwamen bezoekers onderweg een aantal verhalenvertellers tegen die een verhaal uit de oorlog vertelden.

Een door ruim 800 lichtjes gemarkeerde route door het bos herinnerde aan de Tweede Wereldoorlog. (Foto: Photoartcirefrin)


De stichting Bos der Onverzettelijken en Jeugdland-Stad organiseren jaarlijks een lichtjestocht voor kinderen van 8 tot 16 jaar en hun ouders/begeleiders. De tocht wordt jaarlijks gehouden op de derde vrijdag in februari. Ruim achthonderd glazen potjes met kaarsjes verlichtten afgelopen vrijdag de wandelpaden in het bos om te herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. ‘Wij willen die verhalen en verhalen over de oorlog in de winter verder vertellen, omdat deze ook nu nog altijd actueel zijn. Onverdraagzaamheid, pesten, discriminatie, onderdrukking, vluchten zijn ook vandaag de dag nog steeds aan de gang’, aldus de organisatie.
Na afloop was er warme chocolademelk bij de vuurkorf.

Artikel geplaatst op: 19 februari 2018 - 12:36

Gerelateerd

Delen