Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Nieuwe bibliotheek genomineerd voor Participatiepenning

STAD CENTRUM – Wethouder Froukje de Jonge heeft namens het Almeerse college van B&W de felicitaties overgebracht aan directeur Chris Wiersma van de nieuwe bibliotheek Almere voor de nominatie van de Flevolandse Participatiepenning 2018.
Van links naar rechts: wethouder Froukje de Jonge, jobcoach van de gemeente Almere Annemieke Kole, nieuwe bibliotheek-directeur Chris Wiersma, coördinator van de gemeente Almere Murat Memis en nieuwe bibliotheek-medewerkster Louise Hoolahan. (Foto: aangeleverd)

“De nieuwe bibliotheek is genomineerd wegens de inzet om werk te maken van de inclusieve arbeidsmarkt”, zei wethouder Froukje de Jonge bij een verrassingsbezoek. “Ik ben verheugd dat steeds meer werkgevers zoals de nieuwe bibliotheek hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en werknemers met een arbeidsbeperking een kans bieden in hun organisatie.”
Chris Wiersma, directeur van de nieuwe bibliotheek, was blij verrast met de nominatie: “We zijn bereid om iedereen een kans te bieden”, legde hij uit. “Die kans zit ‘m in het opbouwen van werkritme, samenwerken met collega’s, je grens ontdekken, je beperking overwinnen, kortom: je persoonlijk verder ontwikkelen.” Louise Hoolahan en Gallyon Kerstens zijn beiden vanuit het register van de Banenafspraak met succes aan de slag gegaan bij de nieuwe bibliotheek.
Onderscheiden werkgever

Alle zes de Flevolandse gemeenten nomineren een kandidaat voor de Participatiepenning. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan een werkgever die een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid toont en zich het afgelopen jaar het meest heeft onderscheiden als participatief werkgever. Verleden jaar was Stichting Thuiszorg De Versterking door de gemeente Almere genomineerd. Winnaar van de Participatiepenning 2017 werd KFC uit Lelystad. In 2016 ging de penning naar Daklapack, eveneens uit Lelystad.
De Participatiepenning wordt vrijdag 13 april voor de derde keer uitgereikt tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen in Zeewolde.
Artikel geplaatst op: 19 februari 2018 - 11:04

Gerelateerd

Delen