Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij

KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van de nummers 1 tot en met 31 van de gemeente te horen dat de laatste zeventig centimeter van hun achtertuin door verjaring hun eigendom is geworden.
Al sinds de oplevering in 1988 grenzen de tuinen van de woningen met de nummers 1 tot en met 31 aan de achterzijde aan een voetpad. De bewoners hebben hun schuttingen en heggen toen allemaal tegen de stoep geplaatst. Ze wisten niet dat hun tuin officieel tot 70 centimeter vóór de stoep loopt.
Begin vorig jaar sommeerde de gemeente de bewoners de tuinen in te korten omdat de Nuon bij leidingen moest zijn die onder de aangrenzende stoep liggen. Ze hadden daarvoor tot eind juli de tijd, zo was te lezen in een artikel in Almere DEZE WEEK. Daarop gingen de bewoners in verweer. Inmiddels is bekend dat het niet meer nodig is om de schuttingen te verwijderen omdat de zaak verjaard is.
Bewoner Jan Jaap van Dorsser: “De oplossing voor de kapotte leidingen onder de stoep kwam van Nuon, door het leggen van nieuwe leidingen iets verder van de schutting. Wel moeten ze nog om juridische redenen de oude leidingen verwijderen. Maar dat zal zeer voorzichtig en in overleg met ons gebeuren.”
Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 13:12

Gerelateerd

Delen