Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Flevoziekenhuis pakt TV-probleem op

Door Marcel Beijer
STAD CENTRUM – Uiterlijk in april krijgen patiënten in het Flevoziekenhuis weer de gelegenheid om televisie te kijken. Sinds oktober vorig jaar waren de tv-toestellen niet meer in gebruik omdat leverancier Patientline failliet ging. Patiënten zijn nu aangewezen op hun eigen smartphone, laptop en tablet.
TV-kijken in het ziekenhuisbed. In het Flevoziekenhuis is dat sinds oktober niet meer mogelijk. Er komt een alternatief. (Foto: Shutterstock)

“Mijn ex-man ligt in het ziekenhuis en kan nu geen tv kijken”, zegt een vrouw die liever niet met haar naam in de krant wil. “Net als veel ouderen heeft hij geen tablet of smartphone. De dagen in het ziekenhuis duren voor hem nu heel lang. Hij verveelt zich enorm.”
Woordvoerder David Luttik van het ziekenhuis kan zich dat voorstellen. Sinds 2 oktober is het niet meer mogelijk om op de verpleegafdelingen tv te kijken. “Toen ging de firma Patientline failliet. Met hun opvolger, New Patientline, konden we niet op dezelfde voorwaarden verder. Patiënten moeten daarom op een tablet, laptop of smartphone tv kijken en via hun eigen tv-abonnement inloggen. Ze mogen wel van ons wifi-netwerk gebruik maken.”
Volgens het ziekenhuis roept de nieuwe situatie wel wat vragen op bij patiënten. Zo'n 10 tot 15% van de patiënten zou gebruik hebben gemaakt van de diensten van Patientline. “Dat is relatief weinig”, stelt Luttik. Hij geeft aan dat het ziekenhuis op dit moment werkt aan een goed alternatief.
Gratis tablets in april

“Uiterlijk in april gaan we werken met tablets die we gratis gaan uitlenen. Daar zit een entertainment-app op. Met dat systeem kunnen patiënten via het abonnement van het ziekenhuis tv kijken, maar bijvoorbeeld ook radio luisteren of puzzels oplossen.”
De tablets zijn volgens Luttik ook eenvoudig in het gebruik. “Er komen maar twee knoppen op. Dus ook voor ouderen is dat eenvoudig te bedienen. We verwachten dat systeem in april aan te kunnen bieden, maar waarschijnlijk al iets eerder.”
Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 10:15

Gerelateerd

Delen