Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

NRC.Next volgde 10 maanden PVV Almere

Door Robert Mienstra

ALMERE - Journaliste Titia Ketelaar van de NRC volgde 10 maanden lang de Almeerse PVV. Ze bezocht vaak gemeenteraadsvergaderingen en sprak met alle fractievoorzitters, wethouders en met de griffie. 

 

Het beeld van de PVV dat in het vier pagina's grote artikel in de zaterdageditie van de NRC naar voren komt, is dat de partij meedoet in de raad van Almere, maar waarbij partijen ook weer afstand van nemen als het debat te hard wordt gevoerd door de PVV. Met name de woordkeus van de PVV is hen dan een doorn in het oog.

 

Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV wordt alom geroemd. Wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere): "Hij is een van de besten die we hebben. Goed van de tongriem gesneden. Scherp." Wethouder Rene Peeters (D66): "De kwaliteit van de raad is door Toon van Dijk verbeterd. Hij doet er toe. Hij let op wat gevoelige momentetn zijn." Ook de inbreng van Annette Raijer van de PVV wordt van complimenten voorzien  door de partijen. "Bij de dossiers zorg en welzijn is ze echt op inhoud gericht.

Woordkeus

Is het dan allemaal hosanna tussen de PVV en de andere partijen. Zeker niet, meldt journaliste Titia Ketelaar van de NRC. Het gaat er hard aan toe in de raad als het over migratie, veiligheid en statushouders gaat. Met name aan de woordkeus van de PVV storen de partijen zich: 'Floriademaffia, spuithotel voor verslaafdenopvang, statushouders zijn potentiele verkrachters, en sociale woningbouwwijken zijn ghetto's.'
Raadsleden zeggen ook dat de PVV milder is geworden. "Ze zijn wel bang één van ons te worden", zegt Miranda Joziasse van de VDD. PVV-leider Toon van Dijk beaamt dat: "Ze doen alles om ons binnen te zuigen, ons deel uit te laten maken van het systeem. Dat willen we uitdrukkelijk niet."

In het artikel wordt een aantal politici kernachtig neergezet: 'Willem Boutkan van de PVV is 'de grapjas van de raad', 'Marco de Kat van Leefbaar Almere is het altijd eens met de vorige spreker', en Marcel Benard van de ChristenUnie is een van de beste debaters van de raad.'

Het hele artikel is hier te lezen.

Foto: Journaliste Titia Ketelaar van de NRC volgde tien maanden lang de PVV en de lokale poliiek in Almere. Op de foto schouder aan schouder met Robert Mienstra (l) en Marcel Beijer van Almere DEZE WEEK.  (Foto: Bart Buijs, Prospero)

 

Artikel geplaatst op: 10 februari 2018 - 10:17

Gerelateerd

Delen