Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Expositie Lian de Gier in de Rabotoren

STAD CENTRUM - Lian de Gier exposeert haar eigen werk in de maand februari in de Rabotoren aan de Landdrostdreef 100. De expositie laat vooral een impressie van de natuur zien van werken met reliëfs die zij met eigen boetseermateriaal verwerkt in schilderijen, schalen en sculpturen.
Lian de Gier exposeert haar eigen werk in de maand februari in de Rabotoren. (Foto: aangeleverd)

“De reliëfs die ik maak zijn een mixed media van allerlei veelal gerecyclede materialen, kalk, hout, cementglas en papier”, aldus Lian de Gier. “Sinds kort woon ik in Almere. Voor mijn verhuizing vanuit Limburg was ik lid van het kunstkollektief de hofferkeukens in het Limburgse witte stadje Thorn. Daar exposeerde ik samen met nog zeven andere kunstenaars jaarlijks in een groot monumentaal pand.” Sinds kort heeft De Gier een tuinatelier in Almere Buiten. “Ik laat mij vooral inspireren door de natuur. Zo ook de Oostvaardersplassen die ik sinds mijn verhuizing al vaak bezoek. Momenteel ben ik bezig met een groot vierluik waarvan ‘de winter’ reeds te zien is bij de expositie in de Rabobank.”
Rabobank Almere vindt het belangrijk om mensen te helpen bij het realiseren van hun ambities. Door het aanbieden van kleinschalige expositieruimte kunnen kunstenaars hun werk aan publiek tonen. De werken zijn nog te bezichtigen van tot en met 2 maart in de ontvangsthal van de Rabotoren, tijdens de openingstijden van de Rabotoren. Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/almere.
Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 07:00

Gerelateerd

Delen