Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

Nieuwbouw International School in Poort

POORT – De gemeenteraad is voor de nieuwbouw van een International school in Stadstuinen Poort. Dit bleek afgelopen donderdag op de Politieke Markt. Wel wil de raad dat de school niet teveel toeters en bellen krijgt en dat de kosten binnen de perken blijven.

In 2010 werd ook al een paal geslagen voor nieuwbouw van de international school in Poort. Binnenkort komt er een nieuw gebouw op een andere locatie in Poort. (Foto: archief Almere DEZE WEEK)


De Almeerse Scholen Groep, het Baken Almere, de provincie en de gemeente realiseren op die manier internationaal basisonderwijs en het internationaal voortgezet onderwijs op één locatie. Een belangrijk argument om de internationale school in Almere te vestigen is dat het vestigingsklimaat voor internationale werknemers en bedrijven in Almere en in de Noordvleugel van de Randstad aantrekkelijker wordt. Verder is er gebrek aan plekken op internationale scholen in de regio.
Almere heeft twee internationale scholen – een voor basisonderwijs, de International Primary School Almere (IPSA) - gevestigd in basisschool Letterland in Literatuurwijk- en een voor het voortgezet onderwijs, de International School Almere (ISA) aan de Heliumweg in Poort. Die worden in de nieuwbouw samengevoegd.

Beroep op Almere


In de toenemende concurrentie van vestigingsplaatsen is het voor bedrijven belangrijk om niet alleen een geschikte locatie voor hun bedrijfshuisvesting te vinden, maar ook een plek op internationale scholen voor kinderen van hun medewerkers. De druk op bedrijventerreinen, kantoren en scholen in Amsterdam is groot evenals de druk op de woningmarkt. Almere kan hier met de nieuwe international school een oplossing bieden. Daarnaast doen grote internationale bedrijven in Amsterdam voor hun internationale werknemers in toenemende mate een beroep op Almere voor wonen en scholen.
Of de International school er voor kinderen van 0 tot18 jaar moet zijn of voor kinderen van 4 tot 18 jaar wordt nog nader besproken in de raad. Met name de VVD zette bij de eerste keuze nog vraagtekens.

Artikel geplaatst op: 09 februari 2018 - 11:08

Gerelateerd

Delen