Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

Wethouder komt bewoners Noorderplassen tegemoet

ALMERE – “Een groene barrière rond de camping op Schateiland behoort zeker tot de mogelijkheden”, zei wethouder Pol (VVD) donderdagavond tijdens de Politieke Markt. “Verder blijft de staande-mast-route in stand. Mensen kunnen door blijven varen naar het Markermeer.”

Camping Waterhout moet op het Schateiland net zo groen blijven als bij het Weerwater. (Foto: archief Almere DEZE WEEK)


Hiermee kwam de wethouder tegemoet aan een aantal wensen van bewoners uit de wijk Noorderplassen. Die bewoners waren ook bang voor overlast rond het Schateiland, bijvoorbeeld van jetski’s. De wethouder zegde toe dat hij met burgemeester Weerwind in overleg zou gaan over handhaving rond de nieuwe camping. “Ik zet het bij hem op de agenda.” Verder benadrukte de wethouder dat er geen grootschalige evenementen op en rond de camping zullen komen.
Chris Jansen (PVV) raakte getriggerd toen de wethouder fijntjes meldde dat de bewoners toch wel ver van de camping weg wonen. “De afstand van de camping tot de eerste behuizing is 800 meter, net zo veel als van de huidige camping bij het Weerwater tot aan de Fellinilaan in Filmwijk.” Jansen verweet de wethouder dat hij bij dit soort berekeningen het omgevingsgeluid bij het Weerwater van bijvoorbeeld de A6 over het hoofd ziet. “Dat geluid is er bij het Schateiland helemaal niet.”
De wethouder haastte zich te zeggen dat hij de bewoners van de Noorderplassen wel zeker serieus nam, en alles alleen met cijfers in een kader wilde zetten. “De bewoners wonen veel verder van de toekomstige camping dat het wettelijk minimum.”

Wijzigingen


De raad sputterde nog wel tegen over de verplaatsing van de camping. Een aantal partijen zal met voorstellen komen om overlast van de camping tot een minimum te beperken en de regelgeving daartoe definitief voor het gebied vast te leggen. Het gaat hier om groene aanzicht, licht- en geluidsoverlast. De VVD heeft nog geen keuze gemaakt over de verplaatsing van de camping. “Wij waren voor verplaatsing naar het Weerwatereiland. Dat ging niet door. Verplaatsing naar Haven vonden we ook prima, dat ging niet door. Het Schateiland is niet de beste plek. Nu hebben we alleen nog maar de keuze, Schateiland of geen camping in Almere”, zei Miranda Joziasse van de VVD.

Artikel geplaatst op: 09 februari 2018 - 10:33

Gerelateerd

Delen