Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... Europese Subsidie voor Almeers mountainbikeproject ALMERE - Verschillende Flevolandse organisaties, hebben de handen ineengeslagen om Europese subsidie te verkrijgen voor een mountainbikeproject op... Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere ALMERE - Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was onlangs te gast in Almere. De minister... PvdA: Niet teveel externen inhurenControle op inhuur ZZP’ers door gemeente aangescherpt Door Robert MienstraALMERE – De excessen van inhuur door de gemeente van externen moet worden beteugeld en de... Raad wel of niet goed geïnformeerd door college?Nog steeds te weinig BOA’s op bussen allGo Door Robert MienstraALMERE – “Het college was voor de start van Keolis met de busmaatschappij allGo op de... Nieuwe schooljaar start nu al voor Coach4you ALMERE - Coach4you van de VMCA bereidt zich voor op het komende schooljaar met de start van de... Woonzorg Flevoland deelt liefde uit in het centrum STAD CENTRUM - Alsjelieft! En nee, dat is geen type fout. Met een pepermuntdoosje in de vorm van... Inschrijving Tour of Art sluit 3 maart ALMERE - De ervaring heeft geleerd dat veel kunstenaars zich te laat realiseren dat de inschrijftermijn voor de... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is...

Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken

VERZETSWIJK - De Stichting Bos der Onverzettelijken organiseert vrijdag 16 februari een lichtjestocht voor kinderen van 8-16 jaar en hun ouders/begeleiders.
Voor deze tocht door het gerenoveerde Bos der Onverzettelijken wordt er een door lichtjes gemarkeerde route uitgezet, waarbij de bezoekers onderweg een aantal verhalenvertellers tegenkomt, die een verhaal uit de oorlog vertellen. In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. De verhalen over de oorlog in de winter worden zo verder verteld omdat deze ook nu nog altijd actueel zijn. Onverdraagzaamheid, pesten, discriminatie, onderdrukking, vluchten zijn ook vandaag de dag nog steeds aan de orde van de dag.
De Lichtjestocht start op vrijdag 16 februari vanaf 18.30 uur bij Jeugdland Stad aan de Weg 1940-1945 in Almere.
De laatste starttijd is 19.30 uur, na afloop is er warme chocolade melk bij de vuurkorf. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 07 februari 2018 - 13:14

Gerelateerd

Delen